Skip links

DOK 78 Koffie,
chocolade en cadeau

Eigenaresse van DOK 78, Laura Boom, ging haar droom achterna en startte een koffiebar in Maasbracht. Studio Koers werd benaderd om de gehele visuele identiteit te verzorgen. Dit begon met het analyseren van de bedrijfsfilosofie waaruit het logo en de huisstijl is ontstaan. Dit is vervolgens uitgewerkt over verschillende touchpoints zoals de website, social media en drukwerk.

Stoer met liefde

Samen zijn we in gesprek gegaan over wat DOK 78 wilt uitstralen, wat ze klanten te bieden hebben en hoe het bedrijf zich wil positioneren op de markt. In de gesprekken met Laura Boom kwamen haar eigen karaktereigenschappen stoer en liefdevol naar boven. Deze eigenschappen stopt ze ook in het bedrijf en dat wil ze uitstralen. Vandaar de pay-off: Stoer met liefde.

Het logo

Het is een tijdloos en stijlvol logo waarbij er gebruik gemaakt is van een minimalistische druppel. Deze druppel wordt ook verwerkt in quotes die de tone of voice van DOK 78 duidt. Het gekozen kleurenpalet straalt frisheid en transparantie uit. De bruine tint zorgt voor de herkenning in het assortiment van koffie en chocolade lekkernijen.

Een belevenisvolle
website

De website dient als online visitekaartje voor DOK 78, waarbij de sfeer en het gevoel van samenhorigheid overgebracht dient te worden. De webteksten zijn uniek, afgestemd op de doelgroep en geven de luchtige sfeer binnen DOK 78 weer. De toevoeging van quotes versterkt deze sfeer. De fotografie geeft het gevoel van samenhorigheid weer en straalt ook de kwaliteit uit die nagestreefd wordt.

Het doorvoeren van de huisstijl zorgt voor consistentie en herkenbaarheid.

Heel nieuwsgierig was ik naar het ontwerp wat Koen zou maken. We kenden elkaar helemaal niet. Ik had precies in mijn hoofd wat voor een zaak ik wilde en wat ik zou willen uitstralen. Maar ja, dat zat in mijn hoofd en hoe zou Koen dit kunnen omzetten naar een logo?

Binnen een week kwam hij het ontwerp laten zien. Ik weet mijn reactie nog precies. Wauw!!!! Maar ook gelijk; “Heb je heel lang over die druppel moeten nadenken?” Geen moment hoeven twijfelen. Dit zou het worden en is het ook geworden.

De perfectie en duidelijkheid in communiceren is heerlijk. Als je niet tegen een goede eerlijke mening kunt weet ik niet of je Koen moet benaderen maar wil je een gedreven ontwerper die er volledig voor gaat dan zeker contact zoeken. Succes met het laten ontwerpen van je perfecte bedrijfslogo en huisstijl.

Laura Boom, DOK 78

THE NEXT STEP

Wil je ook met Studio Koers in zee gaan?

Neem contact met mij op en binnen 24 uur zullen we samen een afspraak inplannen.